2011/08/25

Din timpul lucrului la

Aventurile lui MR Urban in Cartier
15 august - 2 septembrie

Piata ChiliaVeche, pe zidurile liceului Eugen Lovinescu













2011/08/23

Vin artistii din Cehia si Slovenia

I love Bucharest continua interventiile artistice in Drumul Taberei cu invitatii sai din Cehia si Slovenia,


prin proiectul Aventurile lui MR Urban in Cartier





Artistul ceh Michal Cimala s-a alaturat azi proiectului
Aventurile lui MR Urban in Cartier si echipei de artisti, liceeni, studenti si voluntari de toate varstele (copii, adolescenti, tineri, parinti, bunici), locuitori ai zonei de interventie. El urmeaza sa realizeze un graffiti cu o tematica legata de problemele specifice cartierului, la nivel de relatii interumane si comportament civic. Doi studenti la arte din Slovenia vor completa maine seara echipa de artisti pentru finalizarea interventiei artistice pe zidurile imprejmuitoare ale acestui buzunar urban din cartierul Drumul Taberei, delimitat de Piata Chilia Veche si Liceul si Parcul “Eugen Lovinescu”. Remodelarea vizuala a acestui spatiu urban specific zonelor de cartier din Bucuresti a inceput in urma cu o saptamana.



Pe langa ilustratiile BD pictate de artistii I Love Bucharest si graffiti-ul lui Michal Cimala, o a treia suprafata va fi reinventata vizual cu o lucrare de colaborare, realizata cu tehnici mixte de street art si pictura, inspirata de ideile dela fata locului si realizata de artistii romani cu studentii sloveni si voluntarii proiectului.


Aventurile lui MR Urban in Cartier continua proiectul Aventurile lui MR Urban, proiect participativ de arta publica dedicat problemelor generale de (con)vietuire ale comunitatii urbane si celor specifice zonei de interventie. Campanie vizuala inceputa anul trecut, proiectul mizeaza pe rolul artei (contemporane) in reabilitarea estetica a spatiilor publice, in dezvoltarea sociala si in schimbarea mentalitatilor (la nivel individual si de grup).


Proiectul este un apel la buna crestere, la schimbare, este o reflexie a realitatii citadine comune. MR Urban, simbol al bucuresteanului obisnuit, reprezinta cetateanul din fiecare dintre noi, iar aventurile sale sunt in acelasi timp aventurile noastre cotidiene si mostre ale comportamentului nostru comun.

Frecvente in spatiul public si in comunitatea urbana bucuresteana, lipsa de respect fata de cei din jur, agresivitatea verbala, agresivitatea in trafic, vulgaritatea excesiva, lipsa de intelegere, de toleranta si bunavointa, indiferenta fata de cei din jur, nepasarea, tristetea oamenilor pe strada, lipsa de solidaritate, mitocania, lipsa de toleranta sunt acum completate de probleme specifice zonei, probleme ce deriva din consumul de droguri, comportament discriminatoriu, intimitatea aproape inexistenta a vietii personale si familiale la bloc, comportamentul suporterilor de fotbal (in vecinatatea stadionului din Ghencea), comportamente indecente in spatiile publice ale zonei, oameni fara adapost refugiati in spatii ce devin improprii, cainii numerosi si agresivi, pasivitatea si lipsa de atitudine a oamenilor fata de cei aflati in pericol etc...




Aventurile lui MR Urban in Cartier este un proiect organizat de Asociatia din Pod in cadrul programului de arta publica si comunitara I love Bucharest, cu sprijinul partenerilor: Administratia Pietelor Sectorului 6, Liceul “Eugen Lovinescu”, Centrul Ceh, Famul Stuart din Slovenia, Benjamin Moore Paints, Konica Minolta, AD Garage, Igloo Media, Observator Cultural, Romania Libera, RFI Romania, Casa Mea, Caminul, Realitatea.net, Pandora’s, vox publica, Modernism, VeiozaArte, Decat o Revista, metropotam.ro.




Proiectul este finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Imagini si mai multe detalii despre proiect pe ilovebucharest.org si www.facebook.com/ilovebucharest.art