2009/05/05

I love Bucharest recomandă:


Myths Between the Lines
Expoziţie de ilustraţie la Galeria MORA
Jhinuk Sarkar, UK artist

Vernisaj – 14 mai, ora 18.30
cu o prezentare a artistei

O expoziţie de ilustraţii realizate cu cerneluri, creion şi lumină de Jhinuk Sarkar
14 mai – 12 iunie
luni-vineri 12-18
Tel: 021 316 55 41

“Cuvintele poartă tradiţii, proverbe şi mituri. Toate poartă un mesaj, o poveste, o experienţă şi evocă un sentiment, o amintire, o imagine.”
Jhinuk Sarkar


După o călătorie în solitudine prin diferite spaţii locuite, experimentând culturi opuse, simţindu-se pierdută, aruncată înapoi în timp şi regasită, ilustratoarea Jhinuk Sarkar îşi prezintă jurnalul. Această unică transformare vizuală a experienţelor sale de călătorie ia forma unor creaturi variate.

Plonjând în acest mare amestec de tradiţii, culturi şi propriile întâlniri cu istoriile locale, Jhinuk a creat explozii întortocheate de poveşti care i-au ieşit în cale. De la câmpurile pustii de sare din Bolivia la gheţarele limpezi ale Noii Zeelande, de la New York-ul contemporan la Peru-l incaş şi multe altele.

Animalele se îmbină, gândurile se combină, cuvintele se răsucesc înăuntrul şi înafara fiecăruia. Aceste emoţii şi amintiri lasă umbre, creează lumini şi revelează imagini.


Incluzând lucrări create în timpul unei rezidenţe artistice în Fremantle (Western Australia), Myths Between the Lines este o expoziţie care invită privitorii să creeze propriile afirmaţii în lucrări, interacţionând cu ele, cu luminile, umbrele şi istoriile lor. Lucrările de artă se adresează celor care savurează detaliile într-o istorie, la fel de mult pe cât apreciază şi imaginea completă.

14 mai- 12 Iunie
luni-vineri 12-18

Galeria MORA
Str. Grigore Mora nr. 39
la mansardă
sector 1, Bucureşti
021. 316 55 41
0726 172 276
ilovebucharest@gmail.com
fundatiamora@gmail.com
www.paper-fig.com